Năvodari, în continuă dezvoltare

De mult timp, orașul Năvodari nu mai este doar un simplu oraș. Pe timpul verii, mii de turiști aleg să vină aici pentru câteva zile de relaxare, ceea ce impunea un drum modern, care să lege stațiunea Mamaia de orașul Năvodari. Fostul drum comunal a devenit, grație unui proiect european, unul modern, care se ridică la standardele momentului.

Drumul  a fost lățit de la două la patru benzi, are acum piste speciale amenajate pentru bicicliști și trotuar pentru pietoni, pe ambele părți.
Mulți dintre șoferii care tranzitează acest drum s-au întrebat de ce a fost nevoie să fie construite atât de multe sensuri giratorii.
Drumul are o lungime de peste 6 km, este prevăzut cu trotuare și spații verzi, dar și cu stâlpi de iluminat, care se preconizează ca în maxim două săptămâni să fie puși în funcțiune. Totodată, odată cu modernizarea sectorului rutier dintre Ovidiu și Năvodari, prin Lumina, unde lucrările se află în plină desfășurare, drumul va reprezenta o variantă viabilă de acces către Mamaia, pentru turiștii care vin din țară și care nu vor mai trebui să tranziteze Constanța. Proiectul a fost realizat cu ajutorul fondurilor europene, iar valoarea acestuia se ridică la aproape 43 de milioane de lei. Din această sumă, puțin peste 27 de milioane 700 de mii de lei reprezintă bani nerambursabili.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/navodari-continua-dezvoltare/
Articolul Năvodari, în continuă dezvoltare apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole