Comuna unde toți localnicii muncesc

O comună din județul Ialomița nu are nici un asistat social. În condițiile în care în localitățile din împrejurimi, sute de persoane trăiesc din mila statului, situația din comuna Gheorghe Doja este de apreciat.

Situație inedită în România! Într-o comună din județul Ialomița, nici un localnic nu primește ajutor de la stat. Secretul constă în faptul că toți oamenii din comuna Gheorghe Doja își câștigă existența muncind. Potrivit autorităților locale,  toţi oamenii lucrează la cele 3 asociaţii agricole înfiinţate pe raza localităţii. În comună trăiesc 2700 de persoane, dintre care nici unul nu este asistat social. Pe timpul verii, oamenii locului cultivă şi recoltează pepenii care fac concurenţă celor de la Dăbuleni, iar toamna vând varză, conopidă sau dovleci, numai buni pentru plăcintă.
“Comuna a devenit un mare bazin legumicol…după Revoluţie s-au cultivat pepeni, pe suprafețe foarte mari. Odată cu aceşti pepeni, s-au dezvoltat, în localitatea noastră, trei cooperative. Una mai dezvoltată, celelalte urmează cursul. Şi-au construit depozite, au construit o afacere mare şi toţi de la ajutorul social au trecut la aceste cooperative, fiind angajaţi. Acesta este secretul”, a declarat primarul comunei Gheorghe Doja, Ion Mihai.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole