Bilete de tratament pentru pensionari

Pensionarii constanteni nu mai sunt interesati de biletele la tratament oferite de Casa Judeteana de Pensii. Din cele 330 de bilete de tratament, oferite pentru luna decembrie 2017, au ramas disponibile 250. Desi oferta este la jumatate de pret, doar 80 de pensionari din Constanta, s-au incumetat la o vacanta de sfarsit de an.

Având în vedere că până la sfârşitul anului nu a mai rămas prea mult timp, iar pensionarii sunt deja preocupaţi de alte probleme şi de sosirea sărbătorilor de iarnă, biletele de tratament nu mai prezintă mare interes pentru ei in aceasta perioada.
 „Pentru cea de-a 18 – a serie de bilete de tratament din anul 2017, cu data de prezentare în staţiune 1 decembrie, dintr-un total de 330, au rămas disponibile 250 de bilete de tratament în toate staţiunile din ţară, cu excepţia celor de pe litoral. Persoanele interesate se pot prezenta la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, parter ghişeul 1, cu următoarele documente: cerere tip, trimitere de la medicul de familie (original şi copie), copie act identitate, talon de pensie pe luna octombrie sau noiembrie (original)” , a declarat, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii (CJP), Kristina Mutiş.
Ca şi până acum, acestea sunt acordate pe aceleaşi criterii, adică în baza unui punctaj, în care se ia în calcul dacă solicitanţii au mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Aşadar, cei care nu au primit bilete de tratament în 2015 şi 2016 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit niciun punct.
 Referitor la contribuţia suportată de către beneficiarii biletelor, aceasta este în procent de 50% din valoarea totală a pensiei. Desigur, există şi gratuităţi, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate şi persoanele cu handicap.
Cele mai solicitate locaţii au fost, până acum : Covasna, Olăneşti, Căciulata, Herculane, Moneasa, Băile Felix. În cazul asiguraţilor contribuţia este de 50% din valoarea biletului, asta dacă veniturile brute lunare sunt
mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul se achită integral.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole