Turism sustenabil pe litoral

Românii care merg pe litoral ar putea plăti o nouă taxă. Și asta pentru că, Organizaţia Patronală Mamaia îi va cere primarului, Decebal Făgădău, ca taxa de promovare a staţiunii Mamaia să fie transformată şi într-o taxă de dezvoltare, care să fie introdusă apoi şi în municipiul Constanţa.

„Trebuie să se facă ordine în turism! ” Este declarația comună a reprezentanților din turismul de la malul mării. În cadrul unei conferințe de presă, membrii Organizației Patronale Mamaia – Constanța au declarat că își doresc un turism sustenabil pe litoralul românesc.
În cadrul aceluiași eveniment, reprezentanții Organizației Patronale Mamaia – Constanța au spus că proiectul de lege privind taxele și impozitele pe anul 2018 pentru agenții economici reprezintă o surpriză plăcută.
De asemenea, Organizația Patronală Mamaia – Constanța va cere municipalității să aibă în vedere autorizarea cu prioritate a agenților economici care aduc în fața turiștilor specificul dobrogean, indiferent de domeniul de activitate.
Totodată, Organizația Patronală de la malul mării își dorește ca taxa de promovare a stațiunii Mamaia să se transforme în taxă de dezvoltare, iar această taxă să se introducă și în municipiul Constanța, în zonele cu potențial turistic. Una dintre aceste zone ar fi Piața Ovidiu.
Pe de altă parte, reprezentanții patronatelor din Mamaia spun că își doresc o dezvoltare a agrementului, dar și crearea unor locuri de joacă mai ample.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole