1 Decembrie la Năvodari

Zi de mândrie națională, zi de sărbătoare pentru toți românii. Autoritățile năvodărene au organizat pentru comunitate o zi festivă cu invitați de seamă, cu muzică de fanfară și cu glasuri de copii.

Atmosfera de sărbătoare a început să se simtă de la orele 13 când reprezentanții primăriei, în frunte cu domnul primar Florin Chelaru și-au făcut prezența în fața troiței din centrul orașului. Au fost prezenți și reprezentanți ai clerului bisericesc, ai partidelor politice și copii din școlile urbei, însoțiți de pofesorii lor. De asemenea , au onorat cu prezența și invitații de seamă, corpul de armată, Midia Năvodari și fanfara RAJA Constanța.
Momentul solemn al deschiderii festivităților a fost marcat de intonarea onorului militar și al imnului national de către efectivul militar.
Această zi specială pentru toți românii a fost binecuvăntată de cântarea bisericească susținută de soborul de preoți strănși de la toate parohiile din oraș.
Un alt moment emoționant al zilei a fost acela în care primarul Florin Chelaru le-a urat năvodărenilor , la mulți ani, urare urmată de un discurs sincer care a îndemnat la unire.
Pentru că ziua națională înseamnă cinstirea memoriei înaintașilor nostri, au fost depuse coroane de flori în semn de veșnică pomenire.
O zi de sărbătoare la români, se încheie cu  joc și voie bună. Atmosfera de voie bună a fost asigurată de copiii de la cele trei școli generale.
Festivitatea a fost închisă cu momentul defilării corpului de armată Midia Năvodari, în aplauzele celor prezenți.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/1-decembrie-navodari/
Articolul 1 Decembrie la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole