Primarul Constanței: Regele Mihai I, un reper moral, o personalitate remarcabilă

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, transmite condoleanțe Casei Regale în momentul trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I al României.
”În aceste clipe triste, ne gândim la cel care a fost M. S. Regele Mihai I ca la un reper moral, o personalitate remarcabilă a istoriei noastre contemporane.
Constanța și Dobrogea datorează Casei Regale istoria sa modernă, orașul și regiunea fiind profund afectate de această grea pierdere.

Încă îmi răsună în minte cuvintele rostite de Majestatea Sa în Parlamentul României, o demonstrație de patriotism și de iubire față de țară:
„ Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri!“
Dumnezeu să-l odihnească!”, transmite edilul Constanței.
Regele Mihai a murit ieri la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția.
”Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția.
La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.
În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară.
În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.
Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, ar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din  Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile”, a anunțat Casa Regală.

Cele mai Accesate Articole