Imunodeficiența primară, în atenția Ministerului Sănătății

Pentru a veni în ajutorul pacienților care suferă de imunodeficiență primară, necesitând tratament imediat, a fost implementată o structură de urgență. Măsura a fost luată de Ministerul Sănătății pentru a direcționa stocurile de imunoglobulină din țară, către cazurile grave care au nevoie de aceste medicamente.

Ministerul Sănătății a decis să organizeze o structură de urgență la nivel național pentru a acorda sprijinul necesar cazurilor grave de imunodeficiență primară. Stocurile de imunoglobulină din unitățile sanitare din țară vor fi direcționate către astfel de pacienți. Prin acest  demers, bolnavii care suferă de maladia amintită, vor putea beneficia urgent de tratamentul corespunzător.
Totodată, va fi constituită și o linie telefonică specială prin care medicii din România vor face cunoscută apariția cazurilor grave care necesită tratament urgent cu imunoglobulină. În acest mod, medicamentul va fi trimis urgent către unitatea sanitară în care este îngrijit bolnavul.
Structura nou-înființată va gestiona cantitățile de imunoglobulină pentru  tratamentul imunodeficienței primare, care vor fi achiziționate până la sfârșitul acestui an.
Ministerul Sănătății dorește să creeze un stoc din acest medicament care să asigure cantitățile necesare pentru un interval de 6 luni, la nivelul întregii țări.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole