Portul Constanța, primul în Europa la tranzitul de cereale

S-a tras linie! Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru Administrația Porturilor Maritime Constanța – încasările au crescut semnificativ față de anul trecut. În acelaşi timp, traficul de circa 20 milioane de tone de cereale prin portul Constanţa, dublu faţă de acum cinci ani, îl situează pe primul loc în rândul hub-urilor de materii prime agricole din Europa.

Potrivit reprezentanților Administrației Porturilor Maritime Constanța, traficul de cereale prin Portul de la Marea Neagră a crescut de peste trei ori în ultimii nouă ani. Această categorie de materie primă a ajuns să genereze aproximativ 30% din totalul mărfurilor tranzitate în primul semestru al anului 2017.
De aceea, Portul Constanța se califică, pentru al doilea an consecutiv, pe prima poziție, în Europa, în ceea ce privește tranzitul de cereale.
Totodată, directorul companiei, Nicolae Dan Tivilichi, a declarat că, din punct de vedere financiar, reultatele sunt mai mari cu 9% față de cele prognozate, iar încasările au crescut cu 98% față de anul trecut.
Printre obiectivele de anul viitor se numără și modernizarea tramei stradale. Mai exact, se dorește creșterea numărului de benzi circulabile la Poarta 6, de la 4 benzi la șase și reabilitrea instalației electrice.  De asemenea, modernizarea accesului în port pe la Poarta 1, care va conduce la descongestionarea traficului rutier între port şi oraş, va fi încheiată în luna martie a anului viitor.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Cele mai Accesate Articole