Acțiune de donare de sânge

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o acțiune de donare de sânge în municipiul Medgidia. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase care vor să salveze o viață. Mesajul specialiștilor este foarte clar: „Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii!”

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, alături de Primăria și Spitalul Municipal Medgidia, organizează pe 9 decembrie, între orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din municipiu Medgidia și
localitățile învecinate care vor să dăruiască o șansă la viață unui pacient cu tratament transfuzional.

Poți dona dacă:
– ai între 18 – 65 de ani
– ai peste 50 de kilograme
– nu ai suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino dependent, boli de inimă etc.
Persoanele care depășesc vârsta de 50 de ani, trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Persoanele care vor să dea o șansă la viață  pacienților care au nevoie de sânge sunt așteptate pe 9 decembrie la Spitalul Mun. Medgidia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Cele mai Accesate Articole