40% dintre avioanele românești, mai vechi de 20 de ani

Aproape jumătate dintre aeronavele flotei comerciale a României, au o vechime de minimum 20 de ani. Acest fapt plasează țara noastră pe poziția a opta în topul celor mai vechi flote comerciale aeriene din Uniunea Europeană.

Un raport elaborat de Eurostat în baza informațiilor din 2015, arată că România deține un procent de aproape 40% de aparate de zbor cu o vechime de cel puțin 20 de ani. Acest fapt o situează pe locul opt în clasamentul celor mai vechi flote comerciale aeriene din Uniunea Europeană.
Țări precum Croația, Suedia, Bulgaria, Lituania, Slovacia, dețin aeronave din care mai mult de jumătate au o vechime de minim 20 de ani. În schimb, Finlanda, Luxemburg și Irlanda, înregistrează cote care se situează sub 10 procente în ceea ce privește aeronavele cu o vechime de 20 de ani.
Numărul total al aparatelor de zbor deținute de companiile de transport aerian din cadrul Uniunii Europene, destinate pasagerilor și mărfurilor, este de 6.500 de aeronave. Cea mai mare parte dintre acestea au o vechime cuprinsă între 5 și 9 ani.
Cele 1.250 de aeronave îi conferă Marii Britanii statutul de leader în clasamentul țărilor cu cea mai mare flotă comercială aeriană din Uniunea Europeană. Pe locul secund se plasează Germania, cu peste 1.100 de aparate  de zbor. Locul trei este deținut de Franța cu 565 de avioane.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole