Specialiștii din Cehia confirmă: dezinfectanții Hexi Pharma, ineficienți

Procurorii au cerut o expertiză în străinătate a produselor  Hexi Pharma, în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi folosiți în spitalele din România.
”Pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinatate”,  preciza în vara acestui an, procurorul general, Augustin Lazăr, după ce primele teste de eficienţă pe unul dintre loturile dezinfectanţilor Hexi Pharma au fost efectuate la Institutul Cantacuzino.
Raportul conţinea informaţii atât despre teste conforme, cât şi despre altele care arată o diluare mare a produselor Hexi Pharma.
”Este o procedură mai complicată” afirma atunci Lazăr, menționând că au fost rezultate atât pozitive, cât şi negative, însă doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante.
Procurorul general al României a menționat și că un alt lot va fi trimis în străinătate, la un laborator din Cehia.
Rezultatele oficiale venite din această țară arată că dezinfectanții Hexi Pharma sunt ineficienți.
În acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.
Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în luna mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Cele mai Accesate Articole