Mii de oameni au venit la Palatul Regal

Corpul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal, în capitală. Aici va rămâne până sâmbătă. Mii se oameni au venit să repună flori și să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte

În seara zilei de miercuri, 13 decembrie, corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal, în capitală.
Mii de persoane au venit să repună flori și să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte.
Cei ce doresc să facă acest lucru, mai pot veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, vineri, 15 decembrie, până la ora 22.00.
În ziua de sâmbătă, 16 decembrie,  la ora 10.30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. La ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară. La ora 11.15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun și se va forma un cortegiu funerar. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional. De la ora 12.30, la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. La ora 14.00, cortegiul se va deplasa spre Gara Regală Băneasa.  Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş.
Redactor: Robert Tănasă

Cele mai Accesate Articole