RO-ALERT, sistem avertizare populaţie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență începe, pe 22 decembrie, primele teste ale sistemului de avertizare RO-ALERT. Unii români vor primi mesaje-probă pe telefoanele mobile.

Începând cu 22 decembrie vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.
Acest lucru înseamnă că, în zonele în care se vor realiza verificările, va apărea afișat pe aparatele inteligente conectate la rețelele de telefonie mobilă din România, comunicatul: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.
Ulterior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația.
Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al operatorilor de telefonie mobilă,  urmărește informarea rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc ridicat pentru dezastre. Astfel, oamenii pot câștiga timp pentru adoptarea unui comportament adecvat asigurării autoprotecției în caz de urgență majoră.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole