Tokyo: Simulare de evacuare a cetățenilor

Repetatele teste balistice ale Phenianului au crescut temerea Japoniei cu privire la un eventual atac cu rachete din partea statului nord-coreean. Ca urmare a acestui fapt, la Tokyo va avea loc, în premieră, o simulare de evacuare a cetățenilor capitalei nipone.

Neliniștea Japoniei cu privire la un posibil atac nord-coreean cu rachete este în creștere, din cauza celor două proiectile care au survolat insula Hokkaido în lunile august și septembrie ale acestui an. Incidentul a alarmat statul nipon, astfel încât acesta va efectua, în premieră, la Tokyo, o simulare de evacuare a cetățenilor metropolei japoneze în cazul unui eventual atac cu rachete.
La evenimentul din 22 ianuarie 2018, vor participa aproximativ 250 de persoane, acesta desfășurându-se în apropiere de gară și de un parc de distracții. Simularea va consta în evacuarea spațiilor în aer liber sau închise, folosindu-se sistemul prin satelit ”J-Alert”. Acesta va pune în funcțiune sirenele și difuzoarele care ar anunța cetățenii de pericolul unui atac cu rachete. Exercițiul este o noutate pentru Tokyo și pentru alte zone cu un număr mare al populației. El presupune elaborarea, în prealabil, a unor pregătiri, cum ar fi restricțiile semnificative de trafic.
Numeroasele lansări de proiectile efectuate de Phenian au determinat guvernul nipon să desfășoare, începând din martie, o serie de exerciții de alarmare antirachetă și de evacuare rapidă în 25 de municipalități din țară.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole