Donald Trump este noul președinte al SUA

Donald Trump este noul președinte al SUA. Donald Trump a reușit să se impună în fața lui Hillary Clinton și să strângă cei minim 270 de electori necesari pentru câștigarea alegerilor din SUA. Republicanul a fost sunat de Hillary Clinton, care și-a recunoscut înfrângerea. La scurt timp, miliardarul a susținut discursul victoriei.

UPDATE 10.05: „ Nu vă voi dezamăgi” , a mai spus Donald Trump în discursul său, în care a ținut să le mulțumească celor care l-au susținut, dar și familiei sale.
 „Vom repara orașele, autostrăzile, vom repara întreaga infrastructură. (…) În sfârșit, vom avea grijă și de veteranii noștri. (…) Ne vom înțelege bine cu toate națiunile care vor să se înțeleagă bine cu noi. Vom avea relații bune cu toate. Niciun vis nu este prea măreț” , a continuat el.
UPDATE 9.50:
„Vă rog să mă scuzați că v-am făcut să mă așteptați. Vă mulțumesc foarte mult. Tocmai am trimit un telefon de la doamna secretar Clinton, care ne-a felicitat pentru victoria de astăzi. Și eu am felicitat-o la rândul meu” , au fost primele cuvinte ale miliardarului care a devenit președintele SUA.
„Mă angajez față de fiecare cetățean că voi fi președintele fiecărui american” , a mai spus Donald Trump, care a lansat un mesaj de unificare, după ce aceste alegeri au divizat complet America.
UPDATE 9.50: Donald Trump a intrat în clădirea hotelului unde a fost instalat sediul său de campanie, în aplauzele susținătorilor. El a apărut alături de întreaga sa familie, așa cum a făcut și de-a lungul campaniei, la cele mai importante evenimente. Desigur, că Melania și copiii miliardarului nu puteau să fie absenți nici de la acest moment crucial din cariera miliardarului.
UPDATE 9.40: Hillary Clinton își recunoaște înfrângerea, potrivit CNN. Candidata democrată l-a sunat pe rivalul ei în cursa electorală, Donald Trump, care a câștigat alegerile prezidențiale din SUA.
UPDATE 9.30: Doi oficiali germani apropiați ai cancelerului Angela Merkel și-au exprimat șocul în fața victoriei lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA.
“Acum ne dăm seama că nu avem nicio idee despre ce va face acest preşedinte american dacă (…) vocea furiei devine cel mai puternic om din lume. Din punct de vedere geopolitic, suntem într-o situaţie foarte incertă”, a declarat şeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului german Norbert Roettgen, unul dintre liderii formaţiunii lui Merkel – CDU, relatează Reuters.
La rândul său, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că victoria neaşteptată a lui Donald Trump este “un şoc enorm”.
„Cred că Trump ştie că acesta nu a fost un vot pentru el, ci un vot împotriva Washingtonului, împotriva Guvernului” , a adăugat ea.
UPDATE 9.20: Donald Trump a sosit la sediul de campanie din New York. Republicanul urmează să susțină un discurs în scurt timp.
UPDATE 9.05: Purtătorul de cuvânt al campaniei democrate i-a îndemnat pe susținătorii aflați în centrul de convenție Jacob K. Javits să meargă acasă și să se odihnească. John Podesa nu a recunoscut, însă, înfrângerea în cadrul alegerilor, ci s-a limitat să spună că fiecare vot contează. Cu toate acestea, discursul său poate fi interpretat drept un discurs care indică faptul că Donald Trump a câștigat scrutinul prezidențial.

Hillary Clinton nu va face, însă, nicio declarație la finalul acestei nopți de alegeri din SUA. Potrivit presei americane, aceasta s-ar putea să fi câștigat votul popular, chiar dacă Donald Trump a obținut mai mulți electori.

”Mai sunt voturi şi fiecare vot contează. Mai multe state sunt la limită şi nu vom avea nimic de spus în această noapte” , a precizat Podesta.
De asemenea, preşedintele campaniei democrate le-a mulţumit celor prezenţi pentru entuziasmul de care au dat dovadă. ”Suntem atât de mândri de voi şi suntem atât de mândri de ea, a făcut o treabă minunată şi nu a terminat. Să numărăm acele voturi şi să aducem această victorie acasă”, a susţinut John Podesta.

 
 
Sursa: libertatea.ro

Cele mai Accesate Articole