Turiștii au preferat mesele tradiționale

80.000 de români și-au petrecut minivacanța de Crăciun în stațiunile din țară și de peste granițe. Un total de 15 milioane de lei profit pentru agențiile de turism, hotelieri și patroni de restaurante. Majoritatea turiștilor au preferat pensiunile rurale, pentru a se bucura de mese tradiționale și de colinde. Aglomerație a fost pe Valea Prahovei, dar nici stațiunile de la malul mării nu au dus lipsă de turiști.
Stațiunile din Bucovina și Transilvania au fost, și anul acesta, cele mai căutate pentru sărbătorile de iarnă. Turiștii au preferat pensiunile cu specific traditional și colindători. Gradul de ocupare a fost de peste 90%  iar tarifele au variat între 350 și 500 de lei/persoană. Potrivit agențiilor de profil, numărul turiștilor a fost în creștere cu 6% față de alți ani.
Anul acesta, pe Valea Prahovei, de Crăciun, au ajuns aproximativ 20.000 de turiști. Împătimiții sporturilor de iarnă s-au bucurat, din plin, de pârtiile amenajate. Vacanțele din stațiunile balneare dar și cele de pe malul mării au fost și ele la mare căutare de către cei care au preferat să se relaxeze.
Tarifele au ajuns și la 900 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopți. Nu puțini au fost cei care au ales să plece de Crăciun peste hotare. Potrivit calculelor realizate de către Federația Patronatelor din Turismul Românesc, turiștii au cheltuit în medie aproximativ 500 de lei pe sejur, iar pentru drum și distracție, au mai scos din buzunar în jur de 400 de lei fiecare.
Și cum Crăciunul a trecut, acum, toată lumea se gândește unde va petrece noaptea dintre ani . Pe litoral, un pachet turistic de patru nopți  la un hotel de 5 stele poate ajunge și la 500 de euro de persoană.
La malul mării sunt deschise doar câteva hoteluri de Revelion, în special cele care sunt dotate și cu încălzire proprie.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole