Numărul 1 WTA începe anul în forță

Simona Halep, VICTORIE încă din primele ore ale lui 2018! Constănțeanca, numărul 1 mondial, s-a calificat astfel în optimile de finală de la Shenzhen Open.

Simona Halep, ocupanta locului I WTA, a învins-o, luni, 1 ianuarie 2018 cu scorul de 6-4, 6-1, pe americanca Nicole Gibbs, locul 110 WTA. Această victorie îi asigură calificarea în optimile de finală ale Shenzhen Open. Simona a evoluat pe teren cu un echipament de culoare roşie și a reuşit o victorie clară în faţa unei jucătoare tenace, dar inferioară din punct de vedere tehnic.Constănțeanca a început anul în forță, cu un joc mai ofensiv decât sezonul trecut, în același ton cu cel prezentat la turneul demonstrativ de la Hua Hin, dinaintea Crăciunului. Astfel a reuşit lovituri spectaculoase, care au ridicat publicul de pe arena centrală în picioare.
Halep a început hotărât, a condus cu 3-1. Gibbs a egalat, dar Halep a reuşit un rebreak pe care l-a păstrat apoi până la finalul setului, câştigat cu 6-4, după 37 de minute. În setul secund, Gibbss a reuşit doar un game, la 0-2. Cu 6-1, după 68 de minute de la start, sportiva din Constanța a trecut în faza optimilor. Pentru următoarea etapă, ea va evolua cu chinezoaica Ying-Ying Duan.
Simona le-a mulţumit spectatorilor care au venit să o susţină la primul meci din 2018.

„Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi venit, apreciez că veniţi mereu să mă susţineţi. Este întotdeauna frumos să evoluezi în faţa unui public numeros”.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Shenzhen cu un premiu de 7.238 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole