Metoda „Accidentul” face victime în Constanța

Metoda „Accidentul“ continuă să facă victime în Constanța! Un bărbat a reușit dă sune la 112, dar o octogenară a rămas fără 10.000 de lei.

Doi octogenari din Constanța au fost contactați de persoane străine, care s-au recomandat a fi rude cu bătrânii. Ambii au fost sunați pe aceeași metodă, cunoscuta „Metodă a Accidentului”, folosindu-se aceeași placă: faptul că unul din copiii celor doi bătrâni ar fi fost implicați într-un incident rutier și au ajuns la spital în Capitală, urmând a fi operați de urgență, iar pentru aceasta ar fi fost nevoie de o sumă considerabilă. Un bărbat de 80 de ani din Constanța s-a prins de tentativa de înșelăciune și a sunat la poliție, însă, în schimb, o femeie de 82 de ani le-a oferit tâlharilor suma de 10.000 de lei.

“Precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole