Sistem de monitorizare, în dezbatere publică

Ministerul Transporturilor urmărește implementarea unui sistem de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație de pe trei sectoare de autostradă și un drum național. Proiectul pentru finanțarea acestei lucrări a fost lansat în dezbatere publică de către minister.

Autostrăzile A1, A2, A3 și DN1, vor avea un nou sistem de monitorizare și informare a traficului și a condițiilor de circulație. Acesta a fost lansat în dezbatere publică de către Ministerul Transporturilor. Finanțarea proiectului va fi de peste 103 milioane de lei și se va face printr-un program operațional la nivel național dar și de la bugetul statului, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.
„Fiecare autostradă va avea un sistem propriu de monitorizare, al cărui nod central de comunicaţii va fi conectat la Centrul de Monitorizare şi Informare din Bucureşti. Se asigură astfel controlul şi comanda celor trei sectoare de autostradă dintr-un centru unic, dar rămâne şi disponibilitatea unei redistribuiri ulterioare.”
Sistemul care se dorește a fi implementat include camere de supraveghere video, la care va avea acces și Poliția Română. Acestea vor depista atât autovehiculele care nu dețin rovinietă, dar și pe șoferii care apasă prea mult pedala de accelerație. Beneficiul primordial al sistemului va fi siguranța crescută în trafic a autovehiculelor. Se așteaptă, astfel, ca numărul amenzilor rutiere să se reducă.
Numai în ultima zi din 2017 și în noaptea de Revelion, polițiștii au aplicat  aproape 2.000 de amenzi pentru nereguli în trafic și au fost reținute 200 de permise de conducere.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole