Bilanțul participării românești la ”Poseidon 2017”

Nava maritimă de patrulare MAI 1104 din cadrul Gărzii de Coastă a sosit, zilele trecute, în Portul Constanța. Ultimul său echipaj s-a întors acasă, după ce a participat la operațiunea ”Poseidon 2017”, organizată de Agenția Frontex în Grecia.

26 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, care s-au aflat la bordul navei maritime de patrulare MAI 1104, au ajuns, zilele trecute, în Portul Constanța. Aceștia au finalizat numărul participărilor neîntrerupte aferente anului 2017 ale Poliției de Frontieră Române, în cadrul operațiunii ”Poseidon 2017”.
Alături de MAI 1104 și navele maritime de patrulare MAI 1102 și MAI 1101 au luat parte, pe toată durata anului care tocmai s-a încheiat, la această acțiune organizată de Agenția Europeană Frontex. La bordul lor s-au aflat, prin rotație, 6 echipaje cu peste 150 de polițiști de frontieră. Scopul acestei participări a fost acela de a oferi sprijin autorităților elene în supravegherea și controlul granițelor maritime externe ale Uniunii Europene.
Polițiștii de frontieră români, detașați în această zonă, și-au trecut, astfel, în palmares, sute de misiuni de patrulare și supraveghere realizate la frontiera maritimă externă a Greciei și peste 20 de acțiuni de căutare și salvare. În total, aproximativ 1.800 de persoane, din care mai mult de jumătate fiind copii și femei, au fost salvate de la înec din apele Mării Egee.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole