Zeci de mii de sinistrați în Madagascar

Douăzeci și nouă de persoane au decedat în urma ciclonului Ava care a lovit Madagascarul. Acest bilanțul provizoriu a fost dat publicității, luni seara, de autoritățile guvernamentale din țara insulară.

Potrivit ultimelor informații furnizate de Biroul Național pentru Gestionarea Riscurilor și a Dezastrelor,  douăzeci și nouă de persoane și-au pierdut viața în urma ciclonului Ava din Madagascar. Dintre acestea, șaptesprezece victime au decedat ca urmare a unei alunecări de teren, care a provocat prăbușirea unei clădiri într-o localitate din sud-estul capitalei Antananarivo. Datele provizorii mai prevăd că aproximativ 17.200 de oameni au fost evacuați iar peste 3.000 de hectare de culturi de orez au fost inundate în întregime.
Fenomenul meteorologic care a afectat, de vineri până duminică, țara insulară din Oceanul Indian a lăsat în urmă mai mult de 80.000 de sinistrați. Alimentarea cu energie electrică și circulația pe cinci drumuri naționale au fost întrerupte.
Patruzeci și cinci de cicloane și furtuni tropicale au afectat Republica Madagascar în ultimul deceniu. Ciclonul Enawo din luna martie a anului trecut a cauzat decesul a 78 de persoane.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole