Record de viteză, deținut de un constănțean

Viteza excesivă pe autostrăzi a fost sancționată de polițiștii rutieri încă din primele zile ale noului an. Recordul de viteză a fost înregistrat de un constănțean.

Siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au fost în vizorul polițiștilor de la Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române și în primele zile ale anului 2018. Astfel, conducătorii auto care au circulat cu viteză excesivă au fost depistați de oamenii legii.
Un bărbat din Constanța  a fost detectat, în cea de-a treia zi a anului, la kilometrul 161 al Autostrăzii Soarelui, conducând cu 229 km/h. Aceasta a fost, de altfel, și cea mai mare viteză înregistrată de radare în prima săptămână a anului curent. Acestuia i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, achitând și o amendă de aproximativ 3.000 de lei.
Numărul total al șoferilor care au depășit viteza legală, în perioada 2 – 7 ianuarie 2018, a fost de 56. Dintre aceștia, 37 de conducători auto au fost înregistrați pe autostrada București – Nădlac, vitezele lor de deplasare fiind cuprinse între 181 și 219 km/h. Alți 15 șoferi au apăsat prea mult pedala de accelerație pe autostrada București – Borș, fiind reperați de polițiști circulând cu viteze între 181 și 213 km/h.
Oamenii legii au aplicat amenzi între 1.305 și 2.900 de lei tuturor conducătorilor auto care au circulat cu viteză excesivă, reținându-le, totodată, și permisele auto pentru o perioadă de 90 de zile.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole