Teheranul va riposta la acțiunile lui Trump

”Episoadele psihotice” ale președintelui american, Donald Trump, nu vor rămâne nesancționate de Teheran. Anunțul a fost făcut de liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei.

Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a transmis, pe o rețea de socializare, un avertisment șefului de la Casa Albă, cu privire la protestele violente din Iran, din ultima perioadă și la pagubele suferite de această republică islamică.

Liderul suprem iranian, a notat:
„În primul rând, oficialii americani trebuie să ştie că au ratat ţinta: iar, dacă vor mai viza Iranul, vor eşua. În al doilea rând, au provocat daune Iranului în ultimele zile şi trebuie să ştie că aceste acţiuni nu vor fi lăsate fără un răspuns…în al treilea rând, acest om, care este lider la Casa Albă – deşi pare a fi un om foarte instabil – trebuie să fie conştient că aceste episoade extreme, psihotice, nu vor fi lăsate fără o ripostă.”

Pentru demonstrațiile agresive, din ultimul interval de timp, menite să destabilizeze țara, ayatollahul Ali Khamenei a acuzat ”Statele Unite, sioniștii”. El a afirmat că protestele ar fi fost pregătite de câteva luni pentru a se desfășura în orașe mici, tulburările extinzându-se apoi în capitală. În urma violențelor și-au pierdut viața zeci de persoane.
Revoltele au fost atribuite de liderii iranieni Statelor Unite, Israelului, Arabiei Saudite și Marii Britanii, țări catalogate de aceștia drept inamici ai republicii islamice.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole