Vești bune pentru locatarii blocurilor ANL din Năvodari

Vești bune pentru chiriașii blocurilor ANL din Năvodari! Aceștia vor avea posibilitatea, în curând, să-și cumpere locuința în care stau. Prețul pentru un metru pătrat nu va depăși 400 de euro.

Primăria Năvodari a anunțat că în perioada următoare vor fi scoase la vânzare 64 de locuințe ANL din oraș. Conform legii, chiriașii care locuiesc în aceste imobile, vor avea dreptul să le cumpere. În prezent au loc procedurile birocratice care vor dura aproximativ două luni.
Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a precizat că, în cazul locuințelor ANL, prețul pentru un metru pătrat va fi de cel mult 400 de euro. Astfel, un apartament de 50 mp va ajunge să coste în jur de 18-20 de mii de euro.
Cei care doresc să achiziționeze o asemenea locuință au posibilitatea de a plăti și în rate, dar cu achitarea în prealabil a unui avans.

„Chiriașii actuali sunt cei care au posibilitatea să cumpere. Noi vom decide ca plata să fie integrală, ori în rate, dar cu un avans de 15%, conform legii ANL, sau printr-un credit bancar”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Trebuie menționat faptul că cei care locuiesc în prezent în aceste blocuri, în calitate de chiriași, nu sunt obligați să cumpere apartamentul în care stau. Aceștia își pot păstra calitatea de chiriași, atâta timp cât îndeplinesc toate condițiile legale.
Redactor: Ramona Caba

Cele mai Accesate Articole