Vârstnicii constănțeni, instruiți de poliție

Metoda “Accidentul” face în continuare victime în Constanța. Pentru prevenirea escrocheriilor, Polițistii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității Constanța derulează o campanie de informare a vârstnicilor de pe raza municipiului.

Pentru prevenirea escrocheriilor prin metoda “accidentul”, polițiștii s-au întâlnit cu membrii cluburilor de pensionari de pe raza municipiului Constanța, în cadrul unei campanii de informare. Astfel, vârstnicii au primit sfaturi despre cum ar trebui să reacționeze în cazul în care primesc un telefon de la un necunoscut, spunând că o persoană apropiată a fost implicată într-un accident. Escrocii profită de naivitatea victimelor, cerând să li se vireze în cont diferite sume de bani.
În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc să cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde s-ar afla ruda implicată în accident. Dacă apelantul vă recomandă discreția sau vă spune că nu este posibilă o legătură directă cu ruda dumneavoastră, întrucât autoritățile au ridicat telefonul, trebuie să știți că reprezentanții Poliției sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale persoanelor implicate în accidente rutiere, au transmis oamenii legii.
Autoritățile i-au avertizat pe vârstnici să nu se întâlnească cu persoana apelantă înainte de a discuta cu un polițist și să utilizeze numărul de urgență 112. De asemenea, oamenii legii le-au reamintit persoanelor în vârstă că nu trebuie să depună bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid, necunoscuților.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole