Acuzații grave. Secţia 18 Poliţie ar fi ascuns informații într-un caz care îl viza pe Eugen Stan

Acuzațiile în cazul polițistului pedofil  se întind și asupra colegilor săi.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 spun că agenţii Secţiei 18 din Capitală au ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan și au propus clasarea unei plângeri de agresiune sexuală depusă de către o femeie în 2016.
Procurorii menționează că, la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar poliţiştii au dispus în aceeaşi zi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.
În cursul urmăririi penale, poliţiştii de la Secţia 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.
Procurorii susţin că din procesul-verbal, încheiat de Secţia 18 Poliţie, a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.
După ce au terminat cercetările, poliţiştii Secţiei 18 au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 un referat cu propunere de clasare a cauzei, în care însă nu era specificat faptul că Eugen Stan este poliţist.
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
în continuarea comunicărilor publice privind cauza având ca obiect infracţiunea de agresiune sexuală prev. de art. 219 al.1 Cp. comisă la data de 10.12.2016, pe str.Gheorghe Donici nr.4, sector 5 împotriva unei persoane vătămate majore, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
La data de 10.12.2016, la Secţia 18 Poliţie s-a înregistrat plângerea formulată de o persoană vătămată, majoră, de sex feminin împotriva numitului Stan Eugen.
Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie, la data de 10.12.2016 au dispus începerii urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prev. de art. 219 al.1 Cp.
În cursul urmăririi penale, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.
În procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.
Cu privire la aceleaşi înregistrări în referatul cu propunere de clasare întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie se precizează că „întrucât scara blocului este prevăzută cu camere de supraveghere au fost solicitate înregistrările de la administratorul blocului, constatându-se cu această ocazie că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nu există înregistrări salvate.”
La finalizarea cercetărilor, organele de poliţie din cadrul Secţiei 18 au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti un referat cu propunere de clasare a cauzei, fără a se face referire la calitatea de poliţist a numitului Stan Eugen.
După repartizarea dosarului la procuror cu referat cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti s-a înregistrat adresa emisă de către D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privind pe Stan Eugen.
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti a dispus emiterea unei adrese către D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale.
În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul D.G.P.M.B., s-a dispus de îndată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secţia 18 Poliţie la D.G.P.M.B. – Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză.
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai Accesate Articole