Prinși în timp ce furau motorină

Trei bărbați au fost prinși de jandarmii constănțeni în timp ce furau motorina dintr-o cisternă.
Un echipaj al Grupării Mobile de Jandarmani Constanţa se deplasa seara trecută la o misiune în sprijinul colegilor din Brăila.
Pe drum, jandarmii au observat într-o parcare din apropierea localității Victoria, trei persoane care sustrăgeau combustibil dintr-un autotren-cisternă înmatriculat în Republica Moldova.
În urma verificărilor s-a constat că doi dintre bărbați se înțeleseseră cu șoferul TIR-ului să achiziționeze motorină la prețul de 3,5 lei litrul.
”Marţi, 10 ianuarie ac., în jurul orei 18.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se deplasa la o misiune în sprijinul I.J.J. Brăila a observat şi a surprins într-o parcare aflată la aproximativ un kilometru de  localitatea Victoria, jud. Brăila, trei persoane care sustrăgeau motorină dintr-un autotren-cisternă înmatriculat în Republica Moldova.

La vederea echipajului, două dintre persoane au fugit în direcţia unui autoturism Opel Astra Caravan parcat în apropierea tir-ului -cisternă. Au fost somate şi s-au oprit. Cea de-a treia persoană, şoferul tir-ului era cocoţat pe cisternă şi cu ajutorul unui furtun, transfera motorină dintr-un rezervor desigilat, în bidoanele aflate jos.
La faţa locului, lângă cisternă şi în portbagajul autoturismului, jandarmii au găsit 16 bidoane din plastic, de 20 de litri, din care şapte bidoane pline şi unul pe jumătate, cu motorină. Asupra celor două persoane şi în autoturism, a mai fost găsită şi suma de 1220 ron. Cei doi au declarat că au stabilit şi au „bătut palma” cu şoferul cisternei, pentru un preţ de 3,5 lei/litru de motorină”, menționează IJJ Constanța.

 

Cele mai Accesate Articole