Guvernul Poloniei ar putea scoate țara din UE

După Brexit, Polonia ar putea ieși din UE, avertizează președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk. Oficialul este de părere că partidul conservator Lege și Justiție nu este interesat de principiile Uniunii, ci doar de fondurile pe care le primește. 

Guvernul Poloniei ar putea scoate țara din Uniunea Europeană, dacă țara ar da mai mulți bani decât primește. Donald Tusk, președinte al Consiliului European, a afirmat că Polonia rămâne în UE doar pentru fondurile europene.
„Pentru partidul Lege şi Justiţie, avantajul de a fi în UE se reduce la balanţa de plăţi, ignorând total alte beneficii precum piaţa comună, ordinea juridică sau securitatea garantată. Dacă nu vom mai fi un contribuabil net, jocul ar putea să fie încheiat de către ei. Aşadar, îmi pot imagina cu uşurinţă o situaţie în care, dacă Polonia se va regăsi într-o zi printre contribuabili, guvernul polonez va decide că este timpul să-i întrebe pe cetăţeni dacă mai vor Polonia în UE.”, a declarat Tusk.
Polonezul Donald Tusk,un adversar al partidului de guvernământ de la Varșovia,  a declarat că partidul conservator nu este interesat de principiile Uniunii, ci doar de beneficiile pe care le primește. Tusk a mai acuzat Varșovia că  tot ce propune partidul de guvernământ din Polonia în materie de politici cheie, se potrivește cu interesele și așteptările formate public de către Moscova.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole