Atitudine pozitivă la școală

Ministerul Educației a pregătit un nou opțional pentru elevii de liceu. Acesta este intitulat „Adolescență și autocunoaștere” și se dorește prin acesta cultivarea unei atitudini pozitive față de viață și preocupările specifice adolescenților, fiind conceput pentru a răspunde nevoilor concrete ale tinerilor.

Este important ca absolventul de liceu să manifeste o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, dar și responsabilitate pentru consecințele alegerilor pe care le face în această perioadă de viață, dezvoltându-se ca o persoană puternică emoțional și care respectă un set de principii morale coerente. Aceasta ar fi motivatia pentru care s a realizat optionalul adolescenta si cunoastere, adresat invatamantului liceal. Specialistii psihologi apreciaza pozitiv aceasta disciplina.
Dezvoltarea stimei de sine prin valorizarea relațiilor interpersonale; respectul, bazat pe cunoaștere, față de persoanele de sex opus; prietenia; stilul de viață sănătos; valorificarea comunicării interpersonale în toate formele ei: verbale, nonverbale, paraverbale; spiritul de inițiativă pentru derularea unor proiecte de grup, interesul pentru dezvoltarea echilibrată a propriei persoane. Suna ideal si se doreste a fi integrate in optionalul dedicat elevilor de liceu.
Optionalul dedicat adolescentilor va fi interactiv, va presupune evaluare, ateliere tematice, activitati in grup si chiar organizarea de interviuri cu specialisti precum medici, neuropsihiatri, sociologi si teologi.
Redactor: Cătălina Huțu

Cele mai Accesate Articole