Critici dure la adresa MEN și a violenței din școli

Violența în școlile din România și modificările aduse Regulamentului – cadru de către Ministerul Educației Naționale, au fost criticate dur de către președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Constantin Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța, a comentat aspru modificările Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. Schimbările aduse de Ministerul Educației Naționale acestui act normativ, în timpul anului școlar și fără o consultare publică, au atras nemulțumirile acestuia.
Prin aceste rectificări, anumite drepturi ale elevilor au fost limitate. De exemplu, ei vor fi obligați să depună într-un spațiu special amenajat telefoanele mobile, pe durata orei de curs. Manda consideră că această prevedere îi va împiedica pe elevi să mai filmeze vreun abuz atât din partea lor, cât și din partea profesorilor.
Contactat telefonic de Litoral TV, președintele Asociației Elevilor din Constanța, Alexandru Manda, a precizat:
Răspunsul inspectorului școlar general al ISJ Constanța, Petrică Miu, a fost următorul:
Criticile dure ale președintelui Asociației Elevilor din Constanța au vizat și agresivitatea din învățământul românesc. În opinia sa, violența în școlile din România este foarte ridicată, abuzurile manifestându-se ”de ambele părți”, respectiv atât din vina elevilor, cât și din cea a cadrelor didactice. El susține că motivul principal ale acestui fenomen este violența din cadrul familiei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole