România, în preferința turiștilor moldoveni

Creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Revelionul în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Turiștii moldoveni preferă, și în acest an, România, pentru celebrarea evenimentului mult așteptat.

Țara noastră este destinația preferată  a  creștinilor ortodocși de rit vechi de peste Prut. Aceștia vor fi prezenți în România și în acest an, cu ocazia Revelionului sărbătorit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie.
Raportul calitate – preț al serviciilor turistice oferite de țara noastră este considerat ca fiind optim de către acești turiști. Bugetul alocat de o familie, formată din doi adulți plus unul sau doi copii, pornește de la 300 – 350 euro și poate ajunge până la 500 – 600 de euro.
Turismul balneo constituie noutatea din acest an apărută în solicitările oaspeților moldoveni: Băile Felix, Sovata, Slănic Moldova și Călimănești – Căciulata fiind stațiunile spre care aceștia și-au îndreptat atenția. Valea Prahovei și Poiana Brașov rămân, în continuare, lidere în destinațiile de vacanță preferate ale acestora.
Sinaia are aproximativ 300 – 350 de vizitatori moldoveni, care preferă sania și vizitarea muzeelor, în timp ce în Bușteni sunt cazați circa 200 de turiști de peste Prut. În Azuga, se înregistrează aproape 100 de persoane din Republica Moldova.
Valentine`s Day, sfârșitul lui februarie și lunile de vară, sunt alte perioade în care turiștii moldoveni și-au făcut rezervări pentru petrecerea concediilor în România.
Comunitățile de ruși, lipoveni, ucraineni și sârbi, din țara noastră, sărbătoresc Revelionul pe rit vechi.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole