Proteste în Bulgaria

Mai multe proteste au avut loc, ieri, în Bulgaria, când Sofia a preluat oficial președenția Uniunii Europene. Oamenii au ieșit pe străzi pentru a lupta împotriva corupției și pentru a cere pensii mai mari.

Bulgaria a preluat oficial președenția Uniunii Europene. Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care țara a aniversat 11 ani de când a aderat la blocul comunitar. În timp ce oficialii europeni țineau discursuri la ceremonia de la Palatul Culturii din Sofia, mii de oameni au ieșit în stradă în semn de protest. Printre nemulțumirile bulgarilor se numără corupția și planurile privind parcul național Pirin. Protestatarii au ars steagul Uniunii, susținând că sunt ignorați de blocul comunitar.
La ceremonia care a avut loc la Palatul Culturii din Sofia, au participat  președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, precum și mai mulți comisari europeni.
Bulgaria a anunțat  că în perioada în care deține președenția Uniunii Europene,  va pune accent pe creșterea economică, pe competitivitate și protecția cetățenilor.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole