Zeci de persoane date dispărute în California

Inundațiile și alunecările de teren din statul american California continuă să facă victime. Bilanțul a urcat la 17 morți, iar alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Forțele de ordine din California au lansat operațiuni de salvare de amploare, pentru a lupta cu inundațiile și alunecările de teren. Localnicii sunt evacuați cu elicopterele. 17 persoane și-au pierdut viața iar printre victime se numără și copii.
La mai bine de două zile de la tragedie, situația rămâne alarmantă și cel puțin 43 de oameni sunt dați dispăruți. Operațiunile de salvare și de căutare a supraviețuitorilor sunt în desfășurare. Aproximativ o sută de case au fost distruse de valurile de moloz.
Orașul Montecito a fost cel mai grav afectat. Aproximativ 10.000 de locuitori au fost evacuați și numeroase case au fost complet distruse. Conform autorităților, ar putea dura două săptămâni până când oamenii se vor putea întoarce la locuințele lor.
Majoritatea zonelor afectate au fost devastate și de incendii masive în luna decembrie, atunci înregistrându-se 40 de morți.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole