Constanța. Înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”

În ultima perioadă, la Constanța au fost înregistrate foarte multe cazuri de înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”. Polițiștii sunt sesizați aproape zilnic, în special de persoane vârstnice pe care infractorii încearcă să le păcălescă.
Cel mai recent caz este cel al unei femei de 69 de ani din Constanța care a fost sunată noaptea trecută și anunțată că fiica ei a fost victima unui accident, fiind nevoie de 12.000 de euro pentru a fi operată.
”La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 2,30, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 69 de ani, din Constanţa, care a fost apelată, pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, aducându-i la cunoştinţă faptul că se află la spital după ce a suferit un accident.
În convorbire a intervenit o altă voce necunoscută, care s-a recomandat a fi medic şi care a solicitat suma de 12.000 de euro pentru a efectua operaţia.
Femeia şi-a dat seama că poate fi victima unei înşelăciuni şi a sesizat organele de poliţie.
Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă pentru identificarea autorilor, depistării acestora şi tragerea lor la răspundere penală”, menționează IPJ Constanța.
Polițiștii precizează că în cazul unor accidente cu victime, populația  NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Cele mai Accesate Articole