60.000 de bilete de tratament pentru pensionari

60.000 de bilete de tratament vor fi puse la dispoziție pentru pensionari, în 2018. Casa Județeană de Pensii Constanța a anunțat însă că nu primește încă cereri pentru biletele de anul acesta.

Casa Județeană de Pensii Constanța nu primește încă cereri pentru biletele de tratament din 2018. Reprezentanții instituției au  precizat și că în cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiași beneficiar. Biletele sunt valabile în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice și  se eliberează doar titularilor, pe baza actului de identitate. Anul acesta, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear este de 1.764 lei.
Printre beneficiarii biletelor de tratament se află veteranii de război, invalizii sau văduvele de război. Pe listă sunt incluși și salariații care lucrează în mediu radioactiv, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate în străinătate.
Persoanele interesate se vor putea prezenta la Casa Județeană de Pensii la o dată ce va fi anunțată de către instituție, cu o cerere tip de înscriere, copie după buletin, trimitere de la medicul de familie și o copie după ultimul cupon de pensie.
Pe lista celor mai solicitate stațiuni se regăsesc Băile Herculane, Vatra Dornei și  Techirghiol.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole