Peste 5000 de cazuri de cancer mamar, anual

În România, peste 5000 de cazuri de cancer mamar sunt descoperite anual. Cele mai multe femei care primesc acest diagnostic, trec printr-o operație de extirpare a unui sân. Deși există un program prin care se realizează gratuit reconstrucția mamară, foarte puține persoane recurg la această intervenție.

În România, există un subprogram de reconstrucție mamară pentru femeile care au cancer și au fost supuse unor intervenții chirurgicale de extirpare a unui sân. Din păcate, foarte puține persoane solicită această intervenție, care se realizează în mod gratuit.
Îngrijorător este faptul că peste 5000 de cazuri de cancer mamar sunt înregistrate anual în țara noastră. Printre persoanele afectate  se numără și studente de 18-19 ani.
Medicii susțin că reconstrucția mamară este o necesitate, pentru că restabilește integritatea corporală și ajută femeile, în special pe cele tinere, să se reechilibreze psihologic și să se reintegreze în societate și la locul de muncă.
În anul  2017, în perioada ianuarie – noiembrie, au fost realizate doar 164 de intervenții chirurgicale pentru reconstrucție mamară, deși existau bani pentru 800 de operații. Chirurgii plasticieni precizează că intervenția este gratuită, dar devine posibilă doar la recomandarea medicului oncolog.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole