Măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de circulație

Primăria municipiului Constanța a prezentat un raport al acțiunilor  de dezăpezire întreprinse pe 15 și 16 ianuarie, astfel încât circulația în oraș să se poată desfășura în condiții normale.

În urma precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, Primăria Constanța a dispus luarea de măsuri în vederea  asigurării unor condiții optime pentru circulația autovehiculelor.
Astfel, 13 sărărițe au împrăștiat material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța în cursul zilei de luni și în noaptea de luni spre marți.  27 de utilaje cu lamă (22 mari și 5 utilaje de mici dimensiuni) au acționat pe străzile:

Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia – Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava – Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame).

În vederea combaterii poleiului s-au folosit 455 tone de material antiderapant.
De asemenea, pentru siguranța pietonilor, s-a format un comandament de intervenție, alcătuit din 135 de angajați, care și-au început activitatea de curățare a trotuarelor, stațiilor de autobuz, trecerilor de pietoni.
Reprezentanții primăriei reamintesc faptul că persoanele fizice și juridice au obligația, conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole