Amenzi mari pentru cei fără anvelope de iarnă

Având în vedere condițiile meteo actuale, Poliția Română le recomandă participanților la trafic să fie prudenți și să respecte regulile de circulație. Ce riscați dacă circulați pe drumurile publice fără anvelope de iarnă, aflați în continuare.

Odată cu sosirea iernii, șoferii trebuie să își pregătească automobilele pentru sezonul rece. Poliția Română avertizează conducătorii auto în legătură cu obligativitatea anvelopelor de iarnă.

„Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei”, informează poliţiştii.

Pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto, polițiștii dau câteva sfaturi utile:

„Curăţaţi farurile, semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie sau climatizare! Rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare”.

Dacă încă nu v-ați echipat mașina corespunzător, trebuie să aveți în vedere că acest lucru se sancționează cu nouă  până la 20 de puncte, și amenda corespunzătoare, dar  se va și reţine certificatul de înmatriculare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
Redactor: Isabela Boanto

Cele mai Accesate Articole