MAE: Epidemie de gripă în Franța

Ministerul Afacerilor Externe de la București  a emis o atenționare de călătorie în Franța, din cauza epidemiei de gripă care are loc în această țară. Autoritățile recomandă vaccinarea  anti – gripală înainte de a călători pe teritoriul Republicii Franceze.  

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că în această țară există o alertă pentru epidemie de gripă.
„În conformitate cu datele transmise de autoritățile locale franceze, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018 va fi menținută starea de alertă pentru epidemie de gripă, pe tot teritoriul francez. Epidemia de gripă a făcut victime, în special, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 64 ani. „ arată Ministerul Afacerilor Externe  din România  într-un comunicat.
Autoritățile franceze consideră că vârful endemic nu a fost încă atins și anunță că în Franța, spitalele sunt deja pline.
Autoritățile române recomandă vaccinarea anti-gripală sezonieră, înainte de a călători pe teritoriul Republicii Franceze.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, disponibilă gratuit, care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole