Tragedie în Columbia

Dacă la Jakarta holul de la mezanin aflat deasupra sălii principale din clădirea Bursei de Valori s-a prăbușit, și în Columbia a avut loc, din păcate, un eveniment nefericit.

Un pod situat la limita dintre provinciile Cundinamarca și Meta, în regiunea muntoasă Chirajara, din centru țării, s-a prăbușit.
Construcția, poziționată la o înălțime de 280 de metri, și cu o lungime de 446 de metri trebuia să fie deschisă circulației în luna martie a acestui an. Autostrada care leagă capitala țării, Bogota, de orașul Villavicencio urma să includă și acest pod. Prăbușirea lui în canionul peste care fusese ridicat a provocat decesul și rănirea unor muncitori.
„Până acum sunt nouă morţi şi cinci răniţi. Verificăm dacă există şi alte victime.”, declarație Reinaldo Romero – responsabil cu intervențiile în caz de dezastre în provincia Meta
Însă, cel mai vechi cotidian din Columbia a publicat că numărul celor uciși în tragicul eveniment este de cel puțin 10 muncitori, alți 11 fiind dați dispăruți.
Forțele de intervenție de la locul accidentului au fost vizitate de ministrul columbian al transporturilor sosit împreună cu șeful agenției naționale de infrastructură.
Reinaldo Romero a afirmat că motivele producerii acestei tragedii sunt necunoscute încă, poliția investigând incidentul în vederea elucidării cauzelor.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole