Peste 20 de localități din județul Constanța, fără apă și curent electric

RAJA anunță că din din cauza rafalelor de vânt, în această dimineaţă, în intervalul orar 07:00 – 07:40, s-au înregistrat mai multe avarii la liniile de alimentare cu tensiune şi mai multe surse şi staţii de pompare au rămas fără curent, motiv pentru care nu pot funcţiona, iar abonaţii din mai multe localităţi au rămas fără apă potabilă la robinete.
În această situaţie sunt sursele de apă şi staţiile de pompare de la Arsa, Siliştea, Ţepeş Vodă, Vârtop, Albeşti, Tortoman, Crucea, Negru Vodă, Cotu Văii, Darabani, Vâlcele, Cerchezu, Căscioarele, Viroaga, Comana, Dumbrăveni şi Tătaru.
La ora 07:45, a rămas fără energie şi staţia de pompare Băneasa. Abonaţii din această localitate vor avea apă până în jurul orei 14:00, fiind alimentaţi gravitaţional prin cădere liberă din rezervorul staţiei.
La ora 08:05, a rămas fără curent şi Sursa Biruinţa 1, care alimentează localităţile Eforie Sud şi Tuzla.
Potrivit RAJA, la ora actuală, pentru aproximativ 5 ore, alimentarea celor două localităţi se face din rezervoarele staţiei de pompare Eforie Sud. Având în vedere debitul, dar şi lungimea conductelor de la sursa Biruinţa către staţiile şi rezervoarele celor două localităţi, perioada de timp necesară de umplere şi intrare în presiune a conductelor de aducţiune este de aproximativ 10 ore, de la remedierea avariei Enel.
Şi staţia de pompare şi tratare Cota 20 Ovidiu, care asigură apă potabilă pentru localităţile Mihail Kogălniceanu şi Oituz a rămas fără energie la ora 08:15, motiv pentru care nu se poate furniza apă potabilă în cele două localităţi.
La ora 08:45 a rămas fără energie şi sursa Olteni, motiv pentru care s-a sistat furnizarea apei în localitate.
În intervalul 07:00 – 09:00, la nivelul staţiei de tratare şi pompare Palas din municipiul Constantă, s-au înregistrat mai multe căderi de tensiune. Astfel, abonaţii alimentaţi de această staţie, cei din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Inel I şi Inel ÎI au apă cu presiuni scăzute la robinete.
RAJA aigură toţi consumatorii afectaţi în furnizarea apei de disfuncţionalităţile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, că lucrătorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apă la parametrii normali, după ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele şi staţiile de pompare.

Cele mai Accesate Articole