Proteste în SUA

Sute de mii de persoane au participat la Marșul Femeilor, în Statele Unite ale Americii, la un an de la învestitura lui Donald Trump. Manifestaţii au avut loc la Washington, New York, Los Angeles, Chicago şi în alte 250 de oraşe.

Sute de mii de reprezentante ale sexului frumos s-au reunit în principalele orașe din Statele Unite pentru a protesta împotriva lui Donald Trump și pentru a-și arăta susținerea față de mișcarea #Metoo. Mai multe vedete de la Hollywood au participat la marș și au vorbit despre abuzurile sexuale și schimbarea socială.
Președintele Statelor Unite  a scris un mesaj ironic la adresa femeilor ieșite în stradă, pe o rețea de socializare:
”Este o vreme frumoasă în toată țara, o zi perfectă pentru ca femeile să participe la marș. Ieșiți și sărbătoriți acest moment istoric și succesul economic fără precedent și bunăstarea care a avut loc în aceste 12 luni. Cel mai mic nivel al șomajului în rândul femeilor, în 18 ani!”
Marșul a avut loc la câteva luni înainte de alegerile parlamentare parțiale din Statele Unite ale Americii. O parte dintre protestatari au declarat că speră ca, în curând, să poată declanșa procedura de suspendare a președintelui Trump.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole