Profesorii amenință cu proteste generalizate

Sindicatele din educaţie s-au mobilizat și au ales să facă un prim pas în exprimarea poziției pe care o ocupă în contextul situației generale. Au organizat o conferinţă de presă în care au anunţat  care sunt planurile legate de acţiunile de protest.

Poziția Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ este una fermă. Acestea anunţă proteste în cazul în care nu va primi un răspuns din partea Guvernului cu privire la salarizarea cadrelor didactice şi reducerea posturilor din învăţământ.
„Salariul mediu net în administraţia publică este de 3.800 de lei, iar în centre universitare în jur de 2.000 de lei. Prin urmare, vom cere Guvernului, în regim de urgenţă, nişte întâlniri, Guvernului şi celorlalte ministere, iar dacă în maximum două săptămâni vom constata lipsă de invitaţie la discuţii, aşa cum am decis ieri, în Colegiul liderilor, vom trece la proteste. Primele preconizate sunt pichetările, iar în funcţie de ce se va întâmpla, ne vom consulta în perioada următoare pentru a cere opinia în vederea declanşării unui conflict de amploarea grevei generale”, a spus Hăncescu.
Consecințele unor măsuri extreme din partea profesorilor ar putea însemna blocarea anului școlar.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole