Dobrogea, pământ străbun, face cunoștință cu turiștii

Siturile arheologice dunărene din Dobrogea, vestigii de o importanță națională, devin obiective integrate în circuitele turistice.

Siturile arheologice din Dobrogea, mărturii grăitoare ale trecutului nostru dar şi cele de pe malul bulgăresc al Dunării devin, în sfârşit, obiective turistice. Astfel, oamenii au ocazia să vadă, scoase la suprafață, mărturii ale civilizațiilor omenești încă dinaintea erei noastre.
Proiectul „Limes“, susținut de un buget de aproape 1.000.000 de euro, a făcut posibilă descoperirea unor vestigii arheologice, care, odată integrate în circuitul turistic, oferă oamenilor posibilitatea  de a-și cunoaște trecutul foarte îndepărtat.
La propunerea arheologului Constantin Chera, materialele promoţionale vor fi distribuite în reţeaua muzeelor cu care este partener Muzeul de Arheologie Constanţa.

„Fiecare obiectiv turistic, istoric, reamintește de limesul Dunărean, atât pe teritoriul României, cât și pe cel al Bulgariei. Au fost propuse trasee turistice care să lege aceste obiective. Finalitatea este ca un număr tot mai mare de vizitatori să vadă aceste obiective care sunt deosebit de importante pentru istoria noastră”.

Proiectul a fost derulat în ultimii doi ani de Camera de Comerţ Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia Municipalităţilor Dunărene din Bulgaria.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole