Primul lăcaș de cult pentru românii din Norvegia

Premieră în țările nordice. Românii din Norvegia se vor putea ruga într-un lăcaș de cult propriu. Părintele Episcop Macarie a numit lăcașul de cult, ”far duhovnicesc, înălțat peste fiordurile Norvegiei”

Parohia românească Sfinții Cuvioși Macarie cel Mare și Macarie Alexandrinul din Haugesund – Norvegia a reușit să achiziționeze primul lăcaș de cult propriu al românilor din această țară de la comunitatea luterană locală. După ce lucrările de amenajare specifice cultului ortodox se vor finaliza, acesta îi va putea primi pe toți membrii comunității.
Românii ortodocși din Haugesund au primit vizita Episcopului Macarie al Europei de Nord. La finalul Sfintei Liturghii oficiată cu prilejul hramului parohiei, ierarhul a săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de amenajare a lăcașului care va fi transformat într-unul specific ortodox. Tot în acest scop, s-a început și pictarea unei catapetesme în România care își va găsi locul în noul lăcaș de închinare.
Cu acest prilej, Părintele Episcop Macarie a arătat semnificația dobândirii lăcașului de cult numindu-l ‘far duhovnicesc, înălțat peste fiordurile Norvegiei, care va salva pentru veșnicie sufletele care rătăcesc pe marea acestei vieți’.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole