Sapporo, sărbătoarea zăpezii mult așteptată a iernii

Cea mai mare sărbătoare niponă a iernii își va etala artefactele din gheață în perioada 05 – 12 februarie. Manifestarea mult așteptată, organizată în orașul japonez Sapporo, va da viață zăpezii, bucurând ochii celor prezenți .

Mâinile dibace ale artizanilor gheții, prezenți în Japonia, vor șlefui cristalele de opal în adevărate opere de artă. Capodoperele, rodul imaginației și talentului artiștilor gheții, vor deveni diamantele parcului Odori din orașul nipon Sapporo, care își vor arăta reflexele în lumina Țării Soarelui Răsare. Sculpturi – gigant sau statui mai mici vor împodobi celebrul loc, creând feeria unei lumi magice.
Pitorescul lucrărilor va putea fi admirat în perioada 05 – 12 februarie 2018, sărbătoarea anuală a iernii nipone fiind cunoscută ca Festivalul zăpezii de la Sapporo.
Ca în fiecare an, milioane de vizitatori din lumea întreagă sunt așteptate la cea de-a 69 ediție a acestei manifestări. Sutele de creații diafane vor fi acompaniate de acordurile melodioase ale concertelor din vecinătatea artefactelor, creonând o atmosferă de basm.
Turnul TV din Sapporo îngăduie privirilor celor prezenți o fascinantă panoramă asupra locului. Președintele american, Donald Trump, faimosul Arc de Triumf din metropola pariziană, soliști celebri precum Pikotaro, cunoscut pentru piesa ”Pen – Pineapple – Apple – Pen” s-au bucurat de comtemplarea publicului la ediția de anul trecut. Acestora li s-au mai alăturat personajele din Pokemon Go, eroi din pelicula ”Star Wars”, dar și drăgălașii roboți R2D2 și C- 3PO.
Galeria exponatelor Festivalului zăpezii de la Sapporo a fost îmbogățită, în urmă cu doi ani, cu reproduceri lucrate în gheață ale ruinelor Catedralei chineze Sf. Paul din Macao, dar și cu o replică a unui tren de mare viteză și cea a unui teatru shakespearian.
Înființat în 1950, celebrul spectacol al zăpezii a căpătat faimă internațională în 1972, când s-a desfășurat în același timp cu Jocurile Olimpice de Iarnă din Sapparo.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole