Canabisul este pe primul loc în rândul consumatorilor

Contrabanda și consumul de droguri reprezintă realități sumbre și apăsătoare, din ce în ce mai prezente în rutina vieții sociale din Constanța. Mai mult, traficanții de țigări din Constanța vând acum și etnobotanice.

Canabisul se menține pe primul loc, pentru al doilea an consecutiv, în rândul consumatorilor din Constanța. Însă, etnobotanicele nu prea ies la teste, potrivit șefului Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Constanţa, acesta putând fi unul dintre motivele pentru care noile substanțe nu se află în topul preferințelor.
 Despre aceste probleme cât și despre zonele unde se consumă droguri, ce tipuri de droguri, dar și de ce tinerii aleg etnobotanicele, s-a discutat într-o conferință de presă, ce a avut loc marți, 6 februarie, când CPECA a prezentat bilanțul anului 2017. O tânără, care acum este voluntar antidrog, a vorbit despre experiența ei cu consumul de droguri.
”Tinerii solicită asistență în vederea tratării dependenței. Mulți dintre beneficiari sunt de sex masculin, puțini minori. Tot pentru al doilea an consecutiv, numărul beneficiarilor care vin din propria inițiativă îl depășește pe cel al persoanelor care vin din partea structurilor precum DIICOT și Serviciile de Probațiune. La spital, pe Secția de Psihiatrie, cel puțin din ce ni s-a raportat, au fost cam 103 prezentări, iar la Primiri Urgențe circa 63 de persoane.”
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole