România participă la Programul pentru școli al UE

Deputaţii au adoptat în această săptămână proiectul de lege privind participarea României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene. Astfel, elevii vor beneficia de un pachet alimentar complet, cu fructe şi legume proaspete, dar şi lapte natural de consum.

Potrivit unui proiect de lege adoptat în această săptămână de către deputați,pe parcursul unei săptămâni, fiecarui preşcolar sau elev i se vor acorda gratuit 2 porţii de fructe sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie.
Proiectul asigură acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.
Pentru anul şcolar 2017-2018, limita valorică zilnică pentru un elev sau preșcolar este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru porţia de fructe şi legume; 0,88 lei pentru porţia de lapte şi produse lactate și 0,57 lei pentru porţia de produse de panificaţie.
În perioada 2017-2023, elevii vor putea primi mere, pere, struguri de masă, prune, morcov, păstârnac, ţelină, sfeclă roşie, ardei gras și castraveţi proaspeţi. De asemenea, copiii vor primi lapte și produse lactate fără adaos de lapte praf. În ceea ce privește produsele de panificație, elevii vor primi un corn sau baton din făină integrală; covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi din făină integrală fără adaos de zahăr, îndulcitori şi alţi aditivi alimentari.
Proiectul de lege a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole