71 de oameni au murit în urma prăbușirii unui avion

Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit,duminică,  în apropiere de Moscova. Toți cei aflați la bord,  65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, și-au pierdut viața.

Tragedie în apropiere de Moscova! O aeronavă ce transporta 71 de persoane s-a prăbușit duminică. Conform autorităților ruse, toți oamenii aflați la bord au decedat. Cursa regională a dispărut de pe radare la cinci minute după decolare. Cutia neagră a avionului a fost recuperată de echipele de salvare. Aeronava Antonov An-148 transporta 65 de pasageri şi şase membri ai echipajului și se îndrepta spre orașul Orsk.

„Criminaliştii au început să examineze rămăşiţele avionului, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generaţie. Fragmentele de avion şi rămăşiţele omeneşti sunt împrăştiate pe o rază de cel puţin un kilometru”, a declarat Svetlana Petrenko, purtătorul de cuvânt al comisiei speciale care investighează accidentul

Pilotul aeronavei, Valery Gubanov, era un pilot experimentat, cu peste 5,000 de ore de zbor la activ. Cauza prăbușirii aeronavei este încă necunoscută. Variantele luate în calcul sunt condiţiile meteo nefavorabile, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Elena Voronova, susține însă că avionul era în perfectă stare de funcționare.

„Echipajul era experimentat, avionul era de încredere. Nu a fost semnalată nicio problemă tehnică. Echipajul nu a solicitat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Zukovski ,aflat la 40 de kilometri sud-est de Moscova”,  a declarat Voronova.

Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole