Agenda discuțiilor dintre Viorica Dăncilă și ambasadorul SUA, Hans Klemm

Ridicarea vizelor, candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și parteneriatului strategic România-SUA, au fost pe agenda discuțiilor dintre prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, și ambasadorul SUA, Hans Klemm. Cei doi s-au întâlnit luni la Palatul Victoria.

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit luni, pe ambasadorul Statelor Unite la București,domnul Hans Klemm, în vizită de prezentare.Cu ocazia întrevederii, premierul român și ambasadorul SUA au făcut o scurtă trecere în revistă a Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite, remarcând dinamica deosebit de pozitivă a acestuia în anul care s-a încheiat și perspectivele de dezvoltare în continuare ale acestuia.
Cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuția cu privire la perspectivele posibilității de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver.
Prim-ministrul Viorica Dancilă a subliniat deschiderea economiei românești față de investitorii americani, încurajând misiunea diplomatică a SUA la București să transmită, cât mai curând posibil, o lista a companiilor americane interesate să investească în România.
Ambasadorul SUA a transmis aprecierea părții americane pentru faptul că România promovează un model în ceea ce privește egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, și a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida România şi relaţiile româno-americane, se arată în comunicatul oficial al Guvernului.
Redactor: Isabela Boantă

Cele mai Accesate Articole